Tänavune DocPoint toimub online festivalina

Koroonaajastule kohaselt toimub DocPoint tänavu nii Helsingis kui Tallinnas virtuaalselt, DocPoint Tallinn jõuab esmakordselt kõikjal üle riigi vaatajateni Eesti Elisa Stage platvormil. 

“Ootasime viimase hetkeni, et saaksime festivali korraldada hübriidvormis, ühtselt hingava publiku ja filmiloojate osaduses, kuid Eestis kultuuriüritustele ja sündmustele kehtivad piirangud seda siiski ei võimalda. Otsustasime, et segaste aegade kiuste saab festival toimuma ikkagi traditsioonilisel ajal. Kava on võrreldes varasemate aastatega kompaktsem ja lihtsamalt hoomatav, lisaks on festivali filmid nähtavad kõikjal üle Eesti turvaliselt koduste ekraanide vahendusel, “ ütles Kaarel Kuurmaa, DocPoint Tallinna programmi koostaja. Kuurmaa sõnul teeb talle erilist heameelt see, et tänavuses tugevas programmis on rekordarv kodumaiste tõsielufilmide esilinastusi: “Oodata on filmielamusterohket veebruari algust,“ kinnitas Kuurmaa. 

Tänavuse DocPoint Tallinna programm tehakse avalikuks uuel nädalal, mil algab ka piletimüük Fienta ja Elisa Stage keskkonnas.

DocPoint Helsingi tähistab seekord oma 20. juubelit samuti ainult interneti vahendusel https://docpointfestival.fi. DocPoint Tallinn toimub 2021. aastal samanimelise Helsingi dokifestivali paralleelsündmusena juba 12. korda.