Filmifestival Docpoint Tallinn kogus tänavu üle 4500 vaataja

12. korda toimunud dokumentaalfilmide festival Docpoint Tallinn kogus nii veebiseansside kui ka kinolinastustega üle 4500 vaataja.

Nii veebis kui kinodes osutusidki publiku hulgas populaarseimateks festivali avafilm, Raimo Jõeranna “Sea aasta”, Eestis elava Kolumbia päritolu Carlos E. Lesmese “Üht kaotust igavesti kandsin” ning Ukraina ja Eesti koostööfilm Anatoli Ljutjukist,  “Sõda ja puuhobune”.

Rahvusvahelisest programmist pälvis enim vaatajaid suhtekorraldusagentuuri Bell Pottinger laiahaardelist tegutsemist avav “Mõjuvõim” ning hetkel pandeemia tõttu eriliselt kättesaamatuna tunduvad reisifilmid, esseistlik dokk  “Igavesed rändurid” ning mägironimisest kõnelev “Varjude sein”. Populaarsed oli ka filmid “Newtopia” ja “Laule armastusest”.

Veebi vahendusel osteti DocPoint Tallinna filmidele üle 2000 pileti ning kinosaalidesse kogunes Artise ja Sõpruse kinodes toimunud eriseanssidel Eesti filme vaatama ligi 500 kinosõpra.

“Veebifestivalidel on publiku loendamine keeruline, kuna tihti vaadatakse filmi mitmekesi, siis on tavaks korrutada vaatajanumbrid tavaliselt kahega, selle loogika alusel vaatas DocPointi pakutavat filmiprogrammi üle 4500 inimese, mida võib segasel aastal pidada üle ootuste heaks tulemuseks,” kommenteeris tänavust festivali Kaarel Kuurmaa.

“Selle positiivse tagasiside alusel tundub, et pakume vähemalt osalist virtuaalkino kogemust ka 2022. aasta veebruaris toimuval 13. DocPoint Tallinna festivalil,” mainis Kuurmaa.

Tänavu oma 20. juubelit tähistanud Helsingi DocPoint festival toimus Soome piirangute olukorras sel aastal täielikult veebis ning kavas olnud 70 filmi said üle 7000 vaatamise.